Surfski Experience
Sydafrika / Sverige / Gran Canaria

Surfski Experience Sydafrika. dec 2018

 • Itenary (preliminär)

 • Port Elizabeth and St Francis
 • Port Elizabeth.

  Besök på Carbonology fabriken. Surfa världens längsta våg vid Cape Receife och på lek i vågorna på Hullets/Bruces (världsberömd surfspot). Downwinds St Francis till Jeffreys bay med skaldjursavslutning på Walskipper. Safari med Schotia Safari (lejon, bufflar, giraffer, zebror...)
 • Flyg till Cape Tow Fish Hoek .
 • Cape Town.

  Surfski School. Downwinds på kända sträckor som Millers Run. Träning med kändisar. Millers Taxi. Vinprovning.
 • Hemresa
 • Flyg Köpenhamn-Port Elizabeth-Cape Town-Köpenhamn ca 7000 sek
 • En mer noggran planering med prisuppgifter och hotellrekommendationer kommer inom kort
 • Bilder St Francis Bay
 • Bilder Cape Town
 • Film The Point at Cape Receife from gone Wild

Intresseanmälan

surfski flash

Nyhet Surfski Experience Sweden 9-12/7

Welcome to Aterra Surfski Experience in Helsingborg/Skalderviken Sweden. For the first time we arrange a longer camp in Sweden and invite you here so you can explore our exciting environment. We have fantastic conditions for surfski downwinds. Most of the summer and especially around the first weeks in july its normally windy and that gives us nice wavy experiences.

Read more here!

 

Surfski Experience Gran Canaria 2019

Följ med på en spännande surfskiupplevelse. Träna med en av Europas bästa surfskipaddlare. Esteban Medina (Vinnare av Seamasters 2014, 3:e plats VM Spanien 2015, 3:a EM 2014) Esteban är dessutom en charmig, engagerad och fantastiskt duktig coach. Kurserna/campen vänder sig till allt från nybörjare, intermediant och elit. Vi lovar dig ditt livs surfskiupplevelse!Datum 2017 Kurstyp Platser Kvar Pris Sek
9-12/7 2018 Surfski Experience Sweden ja 2500
2019 Surfski Experience Gran Canaria ja 4600
Max antal deltagare 8. I kurserna ingår: Instruktör, surfski, flytväst, leash. 1-2 pass/dag och svensk hjälpguide.
Paddel ta med egen eller hyr
Tidsåtgång per pass 2-4 tim beroende på pass.
Vill du boka andra datum? Är ni från tre personer så hjälper vi er att hitta andra datum.

 

Reseinfo Gran Canaria:

Du flyger till "LPA" Las Palmas flygplats. Norwegian och SAS har bra priser oftast. Du bör planera så du flyger ner minst dagen innan kurs och hem dagen efter. Bussar går till busstationen i Las Palmas, ta en taxi till hotellet, det finns även transferbussar som går direkt till vårt hotell. Är ni flera så är taxi bäst. I centrum och vid marinan finns trevliga restauranger, maten är oftast supergod och fräsch. Vi har redan funnit några favoriter. Såklart finns det även enklare restaurangkedjor där det serveras typ hamburgare. Kursen utgår från Playa Alcaravaneras, som är den östra stranden i Las Palmas.

Vi erbjuder er:

Spännande miljö, allt från stabila till elitsurfskis både SS1 och SS2, erfarna instruktörer, några av dem ligger i absoluta europatoppen. Flera downwindsträckor med olika banlängder. Dessutom har vi playspots där vi kan öva surftektink, balans eller bara ha kul. Och till sist så har vi alltid tillgång till plattvatten för den som vill lära sig grunden eller paddla i hårt tempo med andra elitpaddlare.

I nordöstra Gran Canaria blåser det nästan alltid NÖ mellan 6-10 ms. Till vindvågorna kommer svallvågorna som är stora, långa och snabba. De finns där oberoende av vindarna och har på stora delar av sträckorna oftast en annan riktning än vindvågorna vilket ger oss tekniskt svåra banor. Perfekt för att förbättra surftekniken.

Resa ensam eller med familjen

Nästan hälften av våra deltagare reser ensamma till våra kurser. Vi blir snabbt ett bra gäng och vårt upplägg går ut på att skapa en atmosfär som får alla att känna sig hemma i gruppen. En av orsakerna till att vi alltid har en svensk hjälpguide på plats är just den sociala biten, vi skapar en helhetsupplevse som ger ett fint mervärde. Att resa ensam är alltid spännande och man får snabbt kontakt med nya vänner. Att resa med familjemedlemmar som inte är intresserade av att paddla går alldeles utmärkt. Vi kan erbjuda andra upplevelser för dina kära. Upplevelserna skiftar beroende på plats se nedan på vad som finns.

 • Surfskicamps Gran Canaria-Spanien. Storstadsliv i Las Palmas, shopping, solbad, mountainbike, vandring, SUP, surf.
 • I Las Palmas, Palamós och Peniche kan vi erbjuda spännande kulinariska upplevelser för den matintresserade. Vi har under åren hittat pärlorna!
surfski gran canariaFoto Marcus Claesson

Om kurs och träningar

Svensk erfaren surfskipaddlande hjälpguide följer alltid med på våra kurser. Kurserna är på engelska.

Säkerhet. Våra instruktörer är mycket säkerhetsmedvetna och vi paddlar alltid i grupp. Vi har följebåt på downwinds och även andra pass. Surfskiflottan består av allt från stabila instegsskis till rena elitsurfskis.

 • Insteg/nybörjare. Carbonology Cruze, Epic V8 och Carbonology Zest SS2(dubbel).
 • Intermediate. Carbonology Zest, Vault, Surf, Cruze, Carbonology Zest SS2, Fenn XT.
 • Elit. Carbonology Pulse, Flash, Surf, Vault, Zest, SS2 Blast, SS2 Zest.
 • Vi fokuserar på vågpaddling så mycket det går.
 • Vi kan inte garantera att det är vindar alla dagar även om det normala är att det blåser.

Alla kurser inkluderar kortare eller längre downwindpaddlingar. I kurserna ingår även paddlingar med SS2 surfskis (en ski med plats för två). Att paddla i en SS2 är ett bra sätt att lära sig surfteknik och förstå vågor på. För elit är uppläget mer träningsläger än kurs.

surfski skälderviken

Frågor & info:

[email protected]

Boka här!

surfskikurs hein

 • Krav för respektive kurs.

 • Nybörjare, inga krav. Du kan vara helt oerfaren eller vara en ovan paddlare. Dock krävs det normal eller god fysik.
 • Insteg/Intermediant. Du paddlar racing, motion, havs-fors-surfkajak och har kanske redan börjat paddla surfski.
 • Intermediant. Du är en van surfskipaddlare och har paddlat en hel del vågpaddling. Kanske även kört en del tävlingar.
 • Elit. Du klarar av de flesta vågförhållande och har höga krav på ditt paddlande.

Vår filosofi är att ge Dig en upplevelse fylld av lust och glädje. Häng med på givande och spännande upplevelser! Vårt mål är att du efter kursen skall ha tagit många steg i din utveckling som surfskipaddlare. Elit och intermediant sessionerna är både träningscamp och coachning.

Reseinfo

Vi rekomenderar följande hotell, vi har alltid ett antal rum förbokade:

Boka flyg och hotell i god tid.

Bed & Chic är vårt rekommenderade boende.

Bed & Chic

Nyrenoverat hotell som ligger vid ett torg och med gågator i närheten. Strax intill ligger stadens utescen och har man tur kan det vara något spännande show där. Hotellet har en mysig takterass att chilla på under kvällen. Hotellet ligger 12 min promenad från base camp. Ca 40€ per person.

Apartment Urban Center

Low prize and very close to our base camp 8 minutes walking, it cost aprox 45€ per double room without meal (there you have kitchen), just down the apartment you have some bars, restaurants and supermarket.

surfski öresundFoto Marcus Claesson

Boka här!