Forskajakkurs

krokån forskajak

En bra bit där nere i dalen flyter din fors fram. Du går neråt några meter för att kunna se mer. Iläggsplatsen ligger där uppe och du låter blicken följa forsen ner genom två forsar och in i en gorge. Du tänker "detta måste vara den vackraste platsen i världen". När du och dina kompisar scoutat forsarna beger ni er ner till iläggsplatsen. Det pirrar skönt i dig av lust när du kryper ner i din nya forskajak, det är premiärtur, idag skall kajaken få bekänna färg. Några paddeltag upp mot strömmen, du svänger av och ger dig av ner mot första forsen med några accelererande paddeldrag. Du känner dig levande... 100% levande...


Våra kursforsar är Sennan och Krokån. Sennan ligger nordost om Halmstad och Krokån flyter fram runt Knäred som ligger öster om Laholm. I Sennan är kurssträckan ett brett forsområde som är 500 meter långt. Där finns alla möjligheter till att hitta lättare och svårare övningsspottar. Krokån bjuder på fin creeking med många fina forsar i grad 1-4.

Våra instruktörer Micke och Alex är licensierade forsinstruktörer.

Datum 2020 Kurs Sennan Halmstad Lediga platser
7/3 Grundkurs
Ja
28/3 Grundkurs
Ja
4/4 Prova På
Ja
18/4 Prova På
Ja

forskajak skåne

Vår filosofi är att ge Dig en upplevelse fylld av lust och glädje. Häng med på givande och spännande kurser! Vårt mål med kursen är att du efter kursen skall känna att du skall kunna ge dig ut ensam på sköna paddlingar i förhållande som passar dig.

Grundkurs i forspaddling

Vår grundkurs är i enlighet med Svensk kanotförbundets normer och våra guider har genomgått kursen för Licensierad forsinstruktör. Forspaddling är otroligt roligt och det är svårt att inte bli biten. I södra halland har vi möjligheter att hitta forsar som är fina för paddling. Kursen är uppdelad på två dagar och sammanlagt fyra pass. Du lär dig grundläggande paddelteknik och lär dig att läsa forsens olika egenskaper. Förkunskaper krävs inte. All utrustning ingår. Plats Sennan och Krokån.

Pris 2500 kr per person 6tim + 6tim

Prova på

För er som vill få en kul och givande dag i forsarna. Vi börjar med teori och grundläggande forskunskaper för att sedan starta vår paddling som varvas med forsar och lugnare stråk. Paddlingen är i grad 1-2 forsar. Förkunskaper krävs inte. All utrustning ingår. Plats Sennan.

Pris 1300 kr per person ca 5tim

Fortsättning Forspaddling

Förkrav är att ni tidigare gått Forskurs hos oss eller likvärdig utbildning (SKF normer) och har paddlat en del efter detta, man har stor fördel då man behärskar eskimårollen. Kursen fokuserar på navigering i grad 3 fors, räddningsmoment och paddelteknik varvas med teori. Kursen hålls i grad 2-3 forsar. All utrustning ingår. Plats Krokån.

Pris 1300kr per person ca 6tim

Räddning för Forspaddling och Kanot

Kursen riktar sig till forspaddlare och kanostister som vill lära sig hur man räddar sig själv och andra ur farliga situationer, man har fördel då man behärskar eskimårollen. Kursen fokuserar på räddning där man endast har enkla medel till hjälp. All utrustning ingår. Plats Krokån.

Offereras

forspaddling skåne