RollKurser i bassäng 2020!

arrow play havskajak agger

Kurser i "Combat Rolling"

Vi lär ut rollteknik som går ut på att du skall klara rollen när du är i rörligt vatten eller i vågor. Det innebär att du verkligen klarar din roll när det går åt pipan. Rolla är kul, nästan alla kan göra det med rätt instruktion och övning. Alla kajaker går att rolla och havskajaker är oftast mycket lätta att rolla. Det handlar bara om tre-fyra rörelser som skall trimmas in. Just Du klarar det.

 • Lär dig rolla grundkurs

  900:- 4 tim
 • Lär dig rolla fortsättning

  900:- 4 tim
 • Grund - Fortsättningkurs

  4+4 tim vid bokning av två kursdagar 1600:-(betalas första kursdagen)
 • Egen rollträning med egen kajak (utan instr på djupt vatten)

  500:- 4 tim
 • Plats: Billesholms Badhus. Tid kl 14-18

 • Vägbeskrivning hittar du här

 • I kurserna ingår instruktör, kajak, kapell, paddel och flytväst. Max sex deltagare/kurs.
  För den som behöver finns våtdräkter att hyra för 100:-
  Nybörjarkurs och fortsättning körs parallelt

Tips:

På Youtube finns en del bra rollfilmer. Några av det bästa instruktionerna hittar du här: Eric Jackson, Chris Spelius och Ken Whiting ger bra instruktioner.

Kurser 2020
Datum
Platser kvar av 6
Nybörjare/Forts
23/2
2
Nybörjare/Forts
1/3
Fullsatt
Nybörjare/Forts
8/3
Fullsatt
Nybörjare/Forts
xx/3
6

andreas varberg kajak

Att rolla är den absolut säkraste räddningstekniken.

Fördelar: Du sitter torr kvar i kajaken bara lilla näsan blir blöt. Du kyler inte ner dig. Du utsätter inte kamratpaddlare för fara. Räddningen tar två-tre-fyra sekunder och är oftast odramatiskt.
Att vara säker på sin roll gör all paddling roligare. Du är trygg med dig själv och ditt kunnande. Du kan slappna av i din kajak både på vanligt plattvatten och i vågor, surfar och forsar. Du kommer garanterat att utveckla din paddling.

Ta gärna med: våtkläder eller funktionskläder och näsklämma. Har du ingen egen finns våtdräkt att hyra för 100:-. Har du ingen näsklämma finns det att köpa på plats.

soca forskajak

Vår filosofi är att ge Dig en upplevelse fylld av lust och glädje. Häng med på givande och spännande kurser! Vårt mål med kursen är att du efter kursen skall ta de första steget till en säker kajakroll.

vortex havskajak