OM Aterra

soca forskajak

Aterra bakgrund, vision och framtid.

Hej! Leif Davidsson heter jag. 2009 startade jag Aterra som då var ett väldigt litet företag med endast Watertech kayaks, Go Pro cameras och GoGirl i sortimentet. Idag har vi ett av Sveriges bredaste sortiment med produkter från många ledande kajak och kajaktillbehörs företag. Aterra är en förkortning på Aqua Terra och det betyder att vi inte bara sysslar med kajaker, kanoter och vatten. Under 2012 började vi även att ha longboards i vårt sortiment.

Jag och mitt team runt Aterra brinner för det vi gör, vi älskar upplevelserna och äventyren vi skapar åt oss själva och våra kunder. Vad är ett äventyr? För någon kan det vara att paddla runt Sverisges kust, för en annan kan det vara en promenad med gångstavar nere vid havet. Äventyr är din personliga upplevelse. Min högst privata definition på äventyr är "att lära sig kontrollera det okontrollerbara". Det är något jag sysslat med i hela mitt liv på två, tre och fyra hjul. I olika kajaker genom både lugna och vilda vatten. Och med endast mina fötters hjälp har jag upptäckt många delar av världen och nått bergstoppar på femtusen meter. Känslan av flyt och kontroll i det du gör är en av de största kickar man kan uppleva, oavsett om du känner flyt när du skriver en bok eller när du kastar dig ner för en fors.

surfkayak 666

Jag älskar att få upp hög puls i en surfski, att få känna vågornas kraft i en Watertech surfkajak, få adrenalinkicken precis innan första paddeldraget i en fors med klargrönt vatten lika väl som att njuta av stillheten en tidig morgon i en havskajak. Aterras mål är att ge dig det samma. En upplevelse som ger dig lite mer, nej såklart menar vi mycket mer. Aterra arrangerar kurser för havskajak, surfkajak, forskajak och surfski.

Utmana dig själv! Vi ser fram emot att få hjälpa Dig till nya upplevelser. Häng med så lovar vi att fylla dina sinnen med lust och att göra dig 100% levande. Välkommen till ditt nya liv!

surfski hanstholm

Aterras affärsidé:

Aterra erbjuder upplevelser och försäljning av kajak och upplevelseprodukter. Vi vill tillgodose den moderna människans behov av upplevelser, att komma igång med såväl vardagsnära äventyr som lite mer avancerade upplevelser. Vi vill hjälpa dig att ta första, andra och tredje steget till ditt nya liv. Aterra erbjuder försäljning av kurser inom äventyrs och upplevelserelaterade sporter. När vi väljer en produkt utgår vi från design (utseende och funktion), kvalité vs pris och hur den träffar våra hjärtan. Tillverkarens inställning till sin produkt är också viktig för mig. För mig är ovanstående det viktigaste punkterna när jag gör mina val. Våra produkter är både välkända varumärken inom sitt område såväl som nya innovationer. I våra arrangemang samarbetar vi med välkända kunniga företagi olika delar av Europa.

mkk kajak

Om mig Leif Davidsson

Uppväxt på landet i en kreativ miljö, dvs. där man fick klara sig själv och hitta på spännande saker utan hjälp från andra. Utanför knuten hade vi allt vad ett barn behöver. På vintern var det skidspår, pulkabackar (branta långa härliga) och egen skridskois för hockeylirande. På somrarna fanns en spännande skog för kojbyggande, trädklättrande och körsbärsätande. Nedanför skogen låg ån där det fiskades och paddlades i hemmabyggda båtar. Började jobba på gården med stenplockning och betgallring gjorde man redan vid 10-11 årsåldern.

I 12-13 års ålder byggdes det egna motocrossbanor nere i backarna, brorsans Husqvarna Silverpil gick varm så fort man var ledig. Första bilen en Volvo PV 57:a inköptes när jag var 15 och byggdes snabbt om till rallycrossbil, givetvis blev det en bana för bilen med. Motor och äventyrsintresset har följt mig genom hela livet. Mc-kort togs och sen var det de vanliga ungdomslivet, tjejer, disco och kompisar varvat med bus och lek i skog och mark. Bilkörkortet låg på bordet så snabbt det bara gick att få det, en jänkare inhandlades (en vacker Ford Fairlane HT 63.a) och nu var det stadens ljus och tjejer som lockade. Men det har alltid funnits en cross eller annan MC i garaget under hela livet. När jag tröttnat på att hänga på stan klev jag in i det största äventyret. En kompis och jag köpte en Sidecarcross mc och under två år körde vi lite på skoj.

Kompisen tröttnade och jag ville satsa så jag frågade den galnaste mc-åkaren i stan Mats Pålsson om han ville testköra för mig. Det blev 15 säsonger med fyra SM-Guld, fyra NM-Guld och många fina framgångar i VM det hela avslutades med två sjätteplatser och en fjärdeplats i sammandraget på Lag-VM nere i Schweiz, tror vi bara var två sura poäng från ett VM-brons. När vi var som bäst i VM cirkusen låg vi bland de 10-15 bästa. Idag kan jag väl knappt förstå detta. Vi blev innehavare av RF:s och Svemo:s "Stora Grabbars Märke" som grädde på moset.

Det blev en hel del skador under karriären och det var då jag fann kajaksporten på riktigt. Paddlat hade vi gjort en hel del innan och bland annat hyrt hemmagjorda VKV kopior i Mölle. När vi låg utomlands och tävlade och jag inte kunde löpträna som jag ville hyrde jag kajaker och paddlade i sjö, flod och hav. Ofta var vi i Frankrike och Bretagne blev en fantastisk plats att upptäcka från en kajak. Min granne Peter startade havskajakkurser på Helsingborgskanotisterna och jag hängde på en kurs. Efter några år startades Kajakevent och det tog inte lång tid innan vi plötsligt hade en kajakbutik i Malmö. Vi blev snabbt ett av Sveriges största kajakföretag. För mig var det dock lite mycket pengatänk och för lite hjärta och äventyr. Jag sålde min del i företaget 2009 och startade Aterra.

Men innan dess hade jag hunnit med att begå forskajakpremiär i den turkiska floden Dalaman, två dagars kurs om det nu kan kallas kurs att bli nersläppt för en fors. Men kul var det och såklart fastnade jag direkt för forspaddling. Surfkajakdebuten blev 2009 i tvåmetersvågor nere i Aveiro där också Watertech har sin hemort. En kittlande debut där jag fick surfa med fantastiskt duktiga killar. Min surfskidebut blev när jag fick prova Ola Ströms surfski i Klittmöller i riktigt stora vågor. Lite mer frekvent har jag paddlat surfski sedan 2010. Mina favoritkategorier inom kajaking är just surfkajak och forskajak, det ger en enorm kick att kunna "tävla" med sig själv. Fors och surfkajaking är två enormt tekniska sporter och du blir aldrig fullärd. Skall jag tävla på riktigt blir det surfski och det har ju gått rätt bra, alltid kul att tampas och många gånger slå 20 år yngre killar och tjejer som paddlat racingkajak sedan barnsben. Tyvärr hinner jag väl inte träna så mycket som krävs för att blir bättre och mycket skall ju hinnas med allt från vild surf till sköna solnedgångspaddlingar i en havskajak.

Jag försöker leva som jag lär det vill säga att vara 100% levande. Rafa Ortiz mexikansk välkänd forspaddlare som paddlat de allra svåraste helgalna forsarna och högsta vattenfallen som körts sammanfattar det hela så här:


"Crazy to me is the one who would rather sit in the sofa and do nothing…
We are afraid of what we don’t know for sure. So we just stay on the safe side, and avoid any apparent risk. Good luck staying at home and watching TV..."

Spännande länkar och partners:

  • Kajak.nu Erik och Pia bloggar om paddling
  • Motionspaddla Bästa bloggen för dig som gillar att paddla snabbt.
  • EskapaderKlättring och forspaddling
  • Captains Log HouseSkönaste hotellet i Peniche!
  • Camp Toni Slovenien "Vår" mysiga och fina camping vid Soca floden
  • Forspaddling SydIntressesida facebook
  • Facebooksidor

  • Forspaddling SydIntressesida facebook
  • Surfski SverigeIntressesida facebook
  • Surf Kayak SwedenIntressesida facebook