Surfkajakkurser Portugal 2020

Välkommen till en av våra populära utlandskurser! Gör din semester till en härlig och spännande actionupplevelse för dig, din familj eller dina vänner. Vi erbjuder inte bara surfkajak utan även brädsurf, SUP-kurser och Yoga. Oavsett om du är havskajak, forspaddlare eller drömmer om att lära dig att surfa med kajak så kommer vi ge dig en fantastisk upplevelse. Du kommer att bli en säkrare och bättre paddlare och njuta av vilda och lugna hav ännu mer än tidigare. Våra deltagare har kommit från Sverige, Danmark, Norge, Finland, Nya Zeeland, Portugal, Belgien, Holland, England, Kanada och USA.

surfkajak leif davidsson Boka här!

Information in English surfkayak course Peniche.

Kursdatum 2020

Datum Lediga platser Boka innan Pris ink hotell, beginner/intermediate
7-11/4
3
1/3 -19 5380/4380 sek
25-29/10
4
1/9-19 5380/4380 sek
Tillägg rum
Dorm 0:-
Dubbelrum 40:-/natt/pp Enkelrum 250:-/natt/pp

I priset ingår kajakkurs med utrustning samt hotell Captains Log House med enklare frukost.
Obs! Boka i tid för både boendet och flygets skull.

Nyhet! Funderar du på att ta barnen med dig?

Vi kan nu erbjuda barnen en kort intro till bodyboarding. De har tillgång till boards hela veckan. Bodyboards är en bra intro till att lära sig surfa. Lättare för barn också som kanske mest vill leka och ha kul. Kontakta oss för mer info. Pris ink hotell 2480:-

happy surfkayakers

Surfkajakkurs Peniche Portugal

  • 4 dagars nybörjarkurs inkl en ledig vilodag. För dig som vill lära sig från grunden, inga krav.
  • 4 dagars intermediantkurs inkl en ledig vilodag. Krav: medverkat i nybörjarkurs, kunna hantera kajaken väl i en bottensväng och minst ha börjat praktisera toppsväng.
  • Minimiålder 18 år. I målsmans sällskap accepteras lägre ålder minimilängd på deltagare ca 145cm
  • Alla kan deltaga med bra fysik och vattenvana, kursen är individuellt anpassad. Det är en fördel om du kan rolla eller har vattenvana. Vi har elever mellan 16 och 65 år från Sverige, Europa och andra delar av världen. Även om det ser extremt ut på vissa bilder så finns det alltid mindre vågor för den som ovan.
  • Detta ingår: Hotell, frukost, surfkajaker, paddel, kapell, hjälm, flytväst, samt svensk surfkajakinstruktör.
  • Din coach är Leif Davidsson som har 10 års vana av surfkajakcoaching.

Snabb reseinfo:

Du flyger till Lissabons flygplats (LIS). Ta taxi eller buss till bussattionen Sete Rios (5 min) ta därefter buss till Peniche, den tar en dryg timme. Väl där blir ni hämtade. Första dagen börjar kursen efter 14:00.

Resa ensam eller med familjen

Nästan hälften av våra deltagare reser ensamma till våra kurser. Vi blir snabbt ett bra tight gäng och vårt upplägg går ut på att skapa en atmosfär som får alla att känna sig hemma i gruppen. Vi har alltid har svensk hjälpguide på plats för att skapa en helhetsupplevse som ger ett fint mervärde. Att resa ensam är alltid spännande och man får snabbt kontakt med nya vänner. Att resa med familjemedlemmar som inte är intresserade av att paddla går alldeles utmärkt. Vi kan erbjuda andra upplevelser för dina kära. Upplevelserna skiftar beroende på plats se nedan på vad som finns.

  • Vi kan även hjälpa er med: Brädsurfkurser (även för barn), SUP, hyr SUP och surfbräda, Yoga, strandliv, vandring, löpning, natur och historiska städer.
  • I Las Palmas, Palamós och Peniche kan vi erbjuda spännande kulinariska upplevelser för den matintresserade. Vi har under åren hittat pärlorna!

Längs Portugals kust finns det massor av surfspots med ständiga vågor. Våra kurser kör vi i Peniche/Baleal, en av världens mest berömda surfplatser. Peniche passar perfekt för en aktiv semester med hela familjen. Här finns möjligheter att hitta vågor både för nybörjare och avancerade surfare. Vi ger Dig en härlig upplevlese och vi blandar surf med sköna kvällar, goda matupplevelser och livgivande möten med andra människor. På vårt hotell Captains Log House råder en mysig och avslappnad stämning som ger oss det lilla extra.

Tony surf kayak

Om kurserna

Kurs på förmiddagen och därefter fri träning med coachning av instruktör. Under veckan lär du dig att surfa med surfkajak, och du kommer att lära dig att göra bottensvängar, toppsvängar och andra tricks. Surfkursen anpassas efter elevernas förmåga. Vi är max 4 på vattnet varje pass. Vi kan ta emot max 6 elever/kurs. Vid alla kursdagar ingår svensk instruktör. Vi har tillgång till utrustningen hela dagarna. Portugal är ett "laid back" land och du kommer snabbt in i ett skönt tempo med adrenalinkickar varvat med härlig "jag lever" känsla. Vi bor på mysiga Captains Log House, en beachvilla där vi bor billigt i självhushåll. Pris ca 22 euro/natt.

surfkayak breakfast

Vårt mål med kursen är att du samtidigt som vi ger dig din största kajakupplevelse någonsin skall bli en bättre paddlare och få en fantastisk upplevelse i skön miljö. Häng med oss och upplev fantastiska vågor!

Rui surf kayak

Brädsurfkurser.

Kurserna finns för alla åldrar. Två timmars lektion inklusive all utrustning. 35 euro, 3 lektioner 95 euro, 5 lektioner 150 euro. Cirkapriser! Hyra av bräda för att träna mer efter kursen 15 euro. Vår partner och er er instruktör är Nelson Trovoada som har 10 års erfarenhet av brädsurfutbildning och ägare av Drop Surf Center.

surf kayak

Yoga.

Härliga Sabine Madlener driver Peniche Yoga Center och med dem som partner erbjuder vi Hatha, Ashtanga och Vinyasa yoga. Du kan även gå Surfit pass för att förbättra din styrka för just surf. Centret erbjuder även massage.

kayak surf

Hyra Surfkajak i Peniche Portugal

Nu kan du även hyra surfkajak i Peniche, kajakerna finns där hela året. Hyra kan du göra om du gått kurser tidigare eller om du redan kan hantera en surfkajak. Är du nybörjare hänvisar vi dig till våra kurser. I hyran ingår kajak, paddel, kapell, flytväst och hjälm

1-2 dag
40 euro/dag
3-5 dag
35 euro dag

Boka hyrkajak här: [email protected] +46 702 598 260

peniche surfkayak night

Surfkajakkurs innehåll

Materialkännedom kajak, utrustning
Paddla ut
Landa
Första surfen
Surfa längs vågen
Bottensväng
Topsväng
Psykologi stora vågor
Surf etikette
Hur fungerar en våg
Säkerhet

surfkayak fly

Boka här!