Kajakkurser

arrow empower kajak

Havet ligger stilla framför dig, det är tidig morgon, solen har precis tittat fram och du är alldeles ensam med din kajak i tystnaden. Endast dina nästan helt ljudlösa paddeltag hörs när din kajak glider fram... Du ger dig av norrut, ut på din ensamma färd mot ett mål där du aldrig tidigare varit, snart faller du in i en skön paddelrytm som nästan får dig in i ett meditativt tillstånd. Du känner dig levande... 100% levande...

Det är lätt att lära sig att paddla kajak, men för att uppleva mer och komma snabbare in i rätt teknik är det jättebra att gå en kurs. Du blir säkrare och förlänger säsongen och det gör paddelglädjen ännu större. Våra havskajakkurser är uppdelad i två kurser, Saltför nybörjare och där du får lära dig att samarbeta med din kompispaddlare och Seastar handlar mer om ensampaddling och är för dig som paddlat en del innan och kan kamraträddning eller gått Salt. Vanligast är att gå båda kurserna under en helg men de går även att gå var för sig. Våra kurser är alltid individuellt anpassade och för din trygghet paddlar vi i lugna vatten.

kajak tiderace vortex

Våra instruktörer är välutbildade inom havskajakpaddling och har många års erfarenhet av att leda havskajakkurser. När du gått Salt och Seastar så får du ett intyg med det kan du hyra kajaker och gå med i klubbar.

Saltstar & Seastar 2020

23/5 SaltStar Helsingborg 6
24/5 SeaStar Helsingborg 6
7/6 SaltStar Helsingborg 6
27/6 SaltStar Malmö 6
28/6 SeaStar Malmö 6
4/7 SaltStar Helsingborg 6
5/7 SeaStar Helsingborg 6

Bokning: [email protected]

 • Havskajak SaltStar

  1300:- 6 tim, introkurs för nybörjare. Paddelteknik, svängar, säkerhet, kamraträddning och paddla i grupp.

 • Havskajak SeaStar

  1300:- 6 tim, fortsättningskurs för dig som paddlat förut och har de kunskaper som finns i kursen Salt. Teknik, ensamräddning, säkerhet och paddla ensam. Kurserna är mellan kl 10-16. För att bli fullvärdig medlemm i en klubb behöver du kunna det du lär dig i Salt och SeaStar.

 • Salt/SeaStar boka samtidigt 2400:- Spara 200:-

  6+6 timmar vilket är det vanligaste våra kunder väljer.

 • Havskajak Oceanstar

  1500:- 6 tim. Fortsättning för dig som gått Salt och Seastar och paddlat en del. Avancerade räddningar i öppet hav.
 • I kurserna ingår instruktör, kajak, kapell, paddel och flytväst. För den som behöver finns våtdräkter att hyra.
 • Bli en bättre och säkrare paddlare? Oceanstar brukar vi köra i slutet av säsongen i Mölle? Vi söker de bästa förhållandena för en lite mer avancerad kurs. I kursen ingår räddningar av medpaddlare i nöd, bogseringar, hur använda säkerhets/kastlinor och sist men inte minst ensamräddning i svårare förhållanden. Du har roligare på havet när du kan mer!
 • Kurserna är mellan kl 10-16

malmö kajak

Vår filosofi är att ge Dig en upplevelse fylld av lust och glädje. Häng med på givande och spännande kurser! Vårt mål med kursen är att du efter kursen skall känna att du skall kunna ge dig ut ensam på sköna paddlingar i förhållande som passar dig.


Bokning: [email protected]

kajaksäkerhet