Paddelresor & kurser

Att åka på paddelsemester blir allt vanligare, fler och fler vill uppleva spännande paddling utomlands. Sedan starten av Aterra 2009 har vi arrangerat resor. Våra resmål skiftar lite år från år, Slovenien, Spanien, Gran Canaria, Portugal och nyheten Sydafrika har och är våra resmål. Välkommen till våra fina upplevelser!

Våra populära utlandskurser ger dig massor av paddeltid under en vecka både när det gäller plattvatten och vildare vatten. Nybörjare som vill upptäcka paddling eller redan erfarna paddlare som vill utvecklas oavsett om du paddlar, hav, fors, surf eller surfski så boka en av våra kurser. Vi lovar dig att du får med dig hem nya färdigheter och har flyttat gränserna en bra bit. På våra internationella kurser har vi haft deltagare mellan 13 och 65 år. Kurserna är alltid individuellt anpassade. Nu är det inte bara paddling utan vi gör allt för att hela gänget skall få en härlig upplevelse och gott umgänge, bara vara och god mat är också en viktig del i konceptet. Antingen du åker ensam, i par eller ett helt gäng så lovar vi en riktigt trevlig resa. I resorna ingår alltid svensk guide/coach.

Vad kostar det?

Jämfört med vanliga äventyrs och upplevelseresor är du i högsta grad med och skapar äventyret och vi erbjuder en bra ekonomisk upplevelse.

 • Paddelkurs/tur 4200-5200 Sek (genomsnitt 5 dag paddling 1 dag ledig)
 • Flyg 2600:- (genomsnitt beräknat på alla våra destinationer)
 • Hotell från 25 euro (del i dubbelrum)
 • Mat/dryck 300:-/dag
 • Summa 7 dagar resa, cirka: 10 860:-
 • Resa ensam eller med familjen

  Nästan hälften av våra deltagare reser ensamma till våra kurser. Vi blir snabbt ett bra tight gäng och vårt upplägg går ut på att skapa en atmosfär som får alla att känna sig hemma i gruppen. En av orsakerna till att vi alltid har en svensk hjälpguide på plats är just den sociala biten, vi skapar en helhetsupplevse som ger ett fint mervärde. Att resa ensam är alltid spännande och man får snabbt kontakt med nya vänner. Att resa med familjemedlemmar som inte är intresserade av att paddla går alldeles utmärkt. Vi kan erbjuda andra upplevelser för dina kära. Upplevelserna skiftar beroende på plats se nedan på vad som finns.

  • Havskajak Costa Brava-Spanien Vi är i Palamos som har en fins strand för strandliv, fantastisk natur och vanliga turistupplevelser. Varför inte besöka Dalí museet?
  • Surfskicamps Gran Canaria-SpanienStorstadsliv i Las Palmas, shopping, solbad, mountainbike, vandring, SUP, surf.
  • Surfkajakkurs Peniche-Portugal Brädsurfkurser, SUP, Yoga, strandliv, vandring, löpning, natur och historiska städer.
  • Forskajakkurs Soca-SlovenienFiske och massor av äventyrssporter, klätring, mountainbike, ridning, vandring, rafting.
  • Surfski Experience Sweden I NV Skåne finna massor av saker för hela familjen att göra. Och Aterra kan erbjuda all slags paddling för de familjemedlemmar som inte kör surfski.
  • I Las Palmas, Palamós och Peniche kan vi erbjuda spännande kulinariska upplevelser för den matintresserade. Vi har under åren hittat pärlorna!

  Havskajak Costa Brava Katalonien Spanien

  Salt & Seastar för nybörjare, Ocean och Rockstar för mer erfarna. BCU för dig som vill utvecklas.

  kajakresa spanien

  Costa Brava-kusten är fantastiskt vacker och spännande. Här finns allt från tuff surf, rockhopping till mjuka lugna vatten. Vi har olika paddelsträckor skiftande karaktär, öppet hav eller skyddat från vind och vågor. Naturen är hänförande och spännande, små vikar, mysiga stränder, trånga passager, grottor, portaler, vackert renoverade fiskarstugor och ibland dyker det upp mer lyxiga hus högt uppe på klipporna. Och till det klargrönt vatten som är runt 20-24 grader.Klicka här för att komma till Havskajakkurser Costa Brava.

  Surfski Experience Gran Canaria

  Kurser, träning, downwind.

  surfski flash

  Följ med på en spännande surfskiupplevelse. Du får träna med några av europas bästa surfskipaddlare. Downwind, teknik och säkerhet. På Gran Canaria är vi på senvintern. Kurserna/campsen vänder sig till allt från insteg, intermediant och elit. Klicka här för att komma till Surfski Camp Gran Canaria.

  Surfski Experience Sweden Scania

  Kurser, träning, downwind.

  surfski flash

  Vi tar resekonceptet till våra hemmavatten och erbjuder surfskipaddlare ute i världen att uppleva Öresund och Skälderviken. Våra hemmavatten är fantastiska för surfskipaddling. I juli har vi ett ständigt blåsande oavsett väder så vi kan erbjuda fina downwindförhållande.

  English:

  For the first time we arrange a longer camp in Sweden and invite you here so you can explore our exciting environment. We have fantastic conditions for surfski downwinds. Most of the summer and especially around the first weeks in july its normally windy and that gives us nice wavy experiences. Click here for more info about Surfski Experience Sweden.

  Surfkajak Peniche Portugal

  Surf och action i fantastisk miljö.

  surfkajak peniche

  Aldrig möter jag så lyckliga människor som när det just tagit sin första surf i en surfkajak. Detta är en speciell kurs, att surfa kan man lära sig snabbt men att bemästra vågorna och utvecklas det kan man hålla på med i resten av livet. Penicheområdet är läckert och det rullar ständiga vågor in mot stranden som får oss att längta ut i havet. Klicka här för att komma till Surfkajakkurs Peniche.

  rasmus surfkajak

  Forskajak i Soca-Slovenien

  Forspaddling i magisk natur

  soca forskajakkurs

  Naturen möter dig på nära håll, Socadalen är obeskrivligt vacker. Och när du hinner titta upp från din forskajak kommer du att om du inte gjort det förr upptäcka vilken fantastisk värld vi lever i. Forspaddling är också en mycket teknisk sport och en tekniskt bättre paddlare kommer du att bli här nere under de fem dagarna kursen håller på. Klicka här för att komma till Forskajakkurs Soca.

  fredrik soca forskajak