KajakKurser Internationella

Sedan starten av Aterra 2009 har vi arrangerat kurser utomlands. Nyhet 2015 var surfskikurser/camps på Gran Canaria och under 2016 utökar vi programmet med havskajakkurser i Costa Brava Spanien. Sedan tidigare arrangerar vi kurser i Slovenien och Portugal. 2016 är vår 7:e fantastiska säsong nere i Europa. Kurserna vänder sig till både nybörjare och erfarna. Välkommen!

Våra populära utlandskurser ger dig mycket paddeltid under resan. Nybörjare som vill upptäcka paddling eller redan erfarna paddlare som vill utvecklas oavsett om du paddlar, hav, fors, surf eller surfski. Vi lovar dig att du får med dig hem nya färdigheter och har flyttat gränserna en bra bit. På våra utlandsresor har vi haft deltagare mellan 13 och 65 år från många delar av världen: Sverige, Danmark, Nya Zeeland, Holland, Belgien, England, Österrike, Finland, England m.fl. Kurserna är individuellt anpassade. Nu är det inte bara paddling utan vi gör allt för att hela gänget skall få en härlig upplevelse och gott umgänge, bara vara och god mat är också en viktig del på våra resor.

Resa ensam eller med familjen

Nästan hälften av våra deltagare reser ensamma till våra kurser. Vi blir snabbt ett bra tight gäng och vårt upplägg går ut på att skapa en atmosfär som får alla att känna sig hemma i gruppen. En av orsakerna till att vi alltid har en svensk hjälpguide på plats är just den sociala biten, vi skapar en helhetsupplevse som ger ett fint mervärde. Att resa ensam är alltid spännande och man får snabbt kontakt med nya vänner. Att resa med familjemedlemmar som inte är intresserade av att paddla går alldeles utmärkt. Vi kan erbjuda andra upplevelser för dina kära. Upplevelserna skiftar beroende på plats se nedan på vad som finns.

  • Surfski SydafrikaHäng med oss till surfskisns hemland Vi åker till Port Elizabeth där den allra första surfskitävlingen blev till på 50-talet. Och vi åker såklart även till Fish Hoek/Cape Town och paddlar den legendariska Millers Run.
  • Havskajak Costa Brava-Spanien Hösten 2019. Vi är i Palamos som har en fins strand för strandliv, fantastisk natur och vanliga turistupplevelser. Varför inte besöka Dalí museet?
  • Surfskicamps Gran Canaria-SpanienVinter 2019 Storstadsliv i Las Palmas, shopping, solbad, mountainbike, vandring, SUP, surf.
  • Surfkajakkurs Peniche-Portugal Oktober och påsk varje år.
  • Forskajakkurs Soca-SlovenienVi har inga aktuella resor just nu.
  • I Las Palmas, Palamós och Peniche kan vi erbjuda spännande kulinariska upplevelser för den matintresserade. Vi har under åren hittat pärlorna!

Havskajak Costa Brava Katalonien Spanien

Salt & Seastar för nybörjare, Ocean och Rockstar för mer erfarna. BCU för dig som vill utvecklas.

kajakresa spanien

Costa Brava-kusten är fantastiskt vacker och spännande. Här finns allt från tuff surf, rockhopping till mjuka lugna vatten. Vi har olika paddelsträckor skiftande karaktär, öppet hav eller skyddat från vind och vågor. Naturen är hänförande och spännande, små vikar, mysiga stränder, trånga passager, grottor, portaler, vackert renoverade fiskarstugor och ibland dyker det upp mer lyxiga hus högt uppe på klipporna. Och till det klargrönt vatten som är runt 20-24 grader.Klicka här för att komma till Havskajakkurser Costa Brava.

Surfski Camp Gran Canaria

Kurser, träning, downwind.

surfski flash

Följ med på en spännande surfskiupplevelse. Du får träna med några av europas bästa surfskipaddlare. Downwind, teknik och säkerhet. Första tillfället blir redan i vinter 24-28 feb och 2-6 mars. Kurserna/campsen vänder sig till allt från insteg, intermediant och elit. Klicka här för att komma till Surfski Camp Gran Canaria.

Surfkajak Peniche Portugal

Surf, fantastisk miljö och härliga människor.

surfkajak peniche

Aldrig möter jag så lyckliga människor som när det just tagit sin första surf i en surfkajak. Detta är en speciell kurs, att surfa kan man lära sig snabbt men att bemästra vågorna och utvecklas det kan man hålla på med i resten av livet. Penicheområdet är läckert och det rullar ständiga vågor in mot stranden som får oss att längta ut i havet. Klicka här för att komma till Surfkajakkurs Peniche.

rasmus surfkajak

Forskajak i Soca-Slovenien

Forspaddling i magisk natur

soca forskajakkurs

Naturen möter dig på nära håll, Socadalen är obeskrivligt vacker. Och när du hinner titta upp från din forskajak kommer du att om du inte gjort det förr upptäcka vilken fantastisk värld vi lever i. Forspaddling är också en mycket teknisk sport och en tekniskt bättre paddlare kommer du att bli här nere under de fem dagarna kursen håller på. Klicka här för att komma till Forskajakkurs Soca.

fredrik soca forskajak